Condominium 原・靜 / Serene Indwelling  

住宅空間
https://i0.wp.com/www.feather-interiordesign.com/wp-content/uploads/2020/03/原.靜DSC_4748.jpg?fit=2048%2C1365&ssl=1

《原·靜》

在大坪數的空間裡,住著三口之家,奠基於開放式的場域需求,與現代簡約調性的嚮往,我們摒除所有隔間牆,僅利用櫃體及拉門作為分界。
而因應案場原有的三面採光優勢,在整體色調上我們選以沈穩基底,利用黑白木皮的交錯,鑲嵌鐵件、鍍鈦與石材,透過深淺有致的韻律,將典雅大氣鋪陳一室。
如何在一致的色相中,調配相異的視覺呈現,是我們在本案中思索的重點;
而這樣的差異,則呈顯在質材肌理與線條變化上,如客、餐廳天花板皆以垂板跳色處理,呼應場域主色;
透過細微的組構,讓家的協調性得以彰顯,不做過多的裝飾,僅訴說空間的純粹本質。

There’s the family of three living in a large-scale house. As to meet the requirement of an open space of modern simplicity feature, we get rid of all compartments; merely make use of the cabinets and sliding doors as the demarcations.
Taking the advantage of natural lighting, and chose profound hue as the foundation. By way of the interlacing of black and white veneer, inlaid iron pieces, titanium coating and stones, thence lay out the elegant and noble atmosphere via the rhythm of light and shadow.
How to present varied visual perception of matched hue is the major challenge of this project. Accordingly, we try to show up by using the material texture and lineal changes.
For example, the ceiling of the living and dining areas are with color-skip processing, which echo the main hue of the space; by way of delicate layout, bring about the harmonious homey feature, without excessive decoration, simply pave the nature quality of the space.

風格:
現代簡約的住宅設計
空間類型:
住宅空間 單層
空間面積:
65坪
原始屋況:
新成屋
主要建材:
鐵件、大理石、木皮、系統板、超耐磨木地板、鍍鈦拉門

Copyright by 羽築設計 | 台中 | 徐汎羽 FEATHER INTERIOR DESIGN. All rights reserved.